Wat je moet weten over Frankrijk

Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk

Wie aan Frankrijk denkt als eerste vaak aan Parijs, maar Frankrijk heeft veel meer te bieden dan alleen haar hoofdstad. Het is dan ook één van de meest beliefde vakantielanden voor vele Nederlanders. Wat vooral geliefd wordt door de Nederlanders is de enorme diversiteit die Frankrijk in zich heeft. In de zomer kan je aan het strand genieten van de zon en heerlijk berg klimmen in de Alpen terwijl je in de winter deze zelfde bergen kunt gebruiken voor een afdaling op je ski’s.

Bovendien is het land gemakkelijk en snel te bereiken door middel van de snelwegen die er aanwezig zijn. Vanaf Nederland is het ongeveer tien uur rijden naar de Franse grens. Ook kan de rijke historie niet vergeten worden als we het over Frankrijk hebben, zo waren er veel oorlogen maar ook veel prachtige bezienswaardigheden die uit de Romeinse tijd komen. Veel te zien en te beleven in Frankrijk, dat ga je allemaal lezen in dit artikel.

De cultuur in Frankrijk

Frankrijk heeft een unieke cultuur. De Fransen zijn dan ook zeer trots op hun cultuur. Ze hebben daar dan ook eeuwen voor gevochten en gestreden. Dit komt doordat de Romeinen jaren lang hebben gevochten om Frankrijk te bezitten. Vooral de honderdjarige oorlog heeft veel sporen achter gelaten in Frankrijk. Je ziet nog veel forten, ruïnes en kastelen uit deze tijd. Deze kan je ook bezoeken. Frankrijk is erg trots op haar overwinningen en onthoudt deze dan ook heel goed. Dit zie je terug in bijvoorbeeld de filmindustrie en de wegen. Alle Franse producten zijn prominent aanwezig in winkels.

Alhoewel de Fransen elk geloof tolereren, is het oorspronkelijke geloof Rooms-Katholiek. Op dit moment zijn veel Fransen atheïsten maar ook islamitisch. Dit komt door de multiculturele samenleving die aan het toenemen is.

De hoofdtaal van Frankrijk is Frans. Vroeger namen de Fransen geen initiatief in het leren van vreemde talen maar sinds de bevestiging van hoe belangrijk het is om Engels te leren wordt ook deze taal meer gesproken. Al helemaal in internationale plekken.

Het weer in Frankrijk

Frankrijk heeft over het algemeen een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het niet te warm is in de zomer maar ook niet te koud in de winter. Dit komt door de invloeden van de Noordzee. Neerslag is gelijk verdeeld door het jaar heen, er zijn over het algemeen geen pieken. De temperaturen zijn in het zuiden iets hoger dan in het noorden. Daarom bevinden veel toeristen zich vaak in het zuiden van Frankrijk. Niet alleen een gematigd zeeklimaat maar ook een mediterraan klimaat bevindt zich langs de Middellandse zee en de Alpen. Dit is ook de reden waarom veel mensen naar de Alpen trekken in de winter om te gaan skiën, het kan daar de hele winter sneeuwen als het mee zit.

Het eten en drinken in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om haar culinaire eten. Het is dan ook een groot feest om in Frankrijk uit eten te gaan. Fransen eten thuis niet uit blik en pot maar eten verse groentes en nemen echt de tijd om hun diner te consumeren. Ze hebben bij de lokale supermarkt dan ook veel luxe voedsel. Denk hierbij aan oesters en andere lekkernijen. Ook de wijn in Frankrijk staat hoog aangeschreven in veel landen. Deze wijn is dan vaak ook duur. Dit komt doordat Frankrijk bekend staat om haar prachtige wijngaarden en de streekwijnen zijn dan ook hoog gewaardeerd. Het is dan ook aan te raden om te genieten van een lokaal stokbrood met een wijntje op een terras!

De populaire bestemmingen in Frankrijk

Frankrijk is een populair land en heeft zeer veel en diverse populaire bestemmingen.

Bretagne

Bretagne is een geliefd eiland in Frankrijk. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van verovering en herovering. Het heeft dan ook veel sporen van de honderd jarige oorlog, heel uniek om te bekijken. Door het overvloed aan kust is er ook veel strand wat bij zonnige dagen kan zorgen voor lekkere strand dagen maar op stormachtige dagen kan ook zorgen voor prachtige beelden. Behalve de robuuste kusten zijn er ook liefelijke dorpjes omringd door bloemen.

Cannes

Cannes is een badplaats in Frankrijk. Het ligt heel centraal in Frankrijk en is elk jaar weer overvloed door toeristen. Dit komt omdat er elk jaar internationale festivals en beurzen aanwezig zijn waardoor veel toeristen langs komen. Het is een bruisende stad, zeker in de zomer maanden.

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een zeer populaire bestemming voor veel gezinnen en families. Het is een themapark gebaseerd op de Disney figuren met attracties en evenementen. Het bevind zich vlak bij de hoofdstad Parijs en is makkelijk te bereiken.

Côte d’Azur

Côte d’Azur is een prachtig kustgebied in Frankrijk. Dit is de plek aan de kust waar de rijke en bekende mensen komen om van het luxe leven en de zon te proeven. Reclame makers nemen hier hun bekende spotjes op en modellen schieten hier dagelijks foto’s. Het is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig maar ook per auto.

Het meer van Serre-Poncon

Maar ook het meer van Serre-Poncon is een aanrader om te bekijken als je in Frankrijk bent. Het is in de Franse Alpen één van de grootste kunstmatige meren van Europa. Een heel mooi gezicht om te zien en zeker de moeite waard om te bekijken.

Franse kastelen

De kastelen in Frankrijk zijn zeker een aanrader om te bezoeken. Er is geen land in de wereld waar er zoveel kastelen zijn als in Frankrijk. Er zijn genoeg musea maar je kan ook vaak overnachten in zo’n kasteel.

Handig om te weten

  • De munteenheid is net zoals in Nederland de euro. Dit is heel handig wanneer je naar Frankrijk wil reizen, dat betekent namelijk dat je het geld niet hoeft te wisselen.
  • Het kraanwater is drinkbaar in Frankrijk maar smaakt gedeeltelijk naar chloor. Veel Fransen kopen hun water in de supermarkt, alhoewel dit dus puur luxe is.
  • Het is gebruikelijk om in restaurants ongeveer 10 procent fooi te geven. Dit is echter niet verplicht maar hangt af van hoe goed jij de service vond.
  • Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk aangezien beide landen in dezelfde tijdszone liggen.
  • In Frankrijk worden dezelfde stekkers en voltage gebruikt als in Nederland. Je kan dus je eigen opladers en stekkers meenemen.
Wat je moet weten over Frankrijk
Schuiven naar boven