De ultieme trip door Thailand

Thaise cultuur in Bangkok, Thailand

Thailand is een geweldig land om te backpacken. Iedereen kent wel een kennis of familielid die het heeft gedaan en vol lof over het land en de cultuur is. Ze laten je de mooiste foto’s zien en vertellen de beste verhalen. Nu ben jij aan de beurt, maar waar moet je beginnen, wat moet je regelen, hoeveel heb je nodig en waar zijn nou de beste plekken? In deze blog leggen we je alles uit wat je moet weten voor de ultieme trip door Thailand!

Vliegtickets Thailand

Je begint natuurlijk met het vinden van de perfecte tickets. Je wilt zo snel en relaxt mogelijk op Thailand aan komen voor zo goedkoop mogelijk. Waar begin je? Tickets variëren tussen de €400 en €1000. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper de prijs natuurlijk is, maar door te kiezen voor vluchten met een overstap kan je al aardig wat euro’s besparen. Met de tickets naar Thailand heb je natuurlijk ook een laag en hoogseizoen. April t/m Juni en September en Oktober zijn laagseizoen. Tijdens deze maanden kan je profiteren van lagere prijzen. Vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf kan ook voordeliger zijn. Let dan wel op je reistijd en reiskosten naar jouw gekozen vliegveld. Het heeft geen nut om een dag te reizen en €25 reiskosten te maken voor tickets die 99 cent goedkoper zijn. Niet zomaar doen dus.

Reisbudget Thailand

Je reisbudget is heel belangrijk, hoe meer geld je hebt, hoe meer mogelijkheden en luxe je hebt in Thailand. Over de mogelijkheden in Thailand vertel ik zo meer. Eerst je kosten in Nederland, want die zijn er ook. Voor Thailand zijn er geen verplichte inentingen. De GGD adviseert je er wel een aantal. Dit zijn de inentingen voor DTP en Hepatitis A. Er zijn nog meer inentingen die je aanbevolen kunnen worden. De kosten van DTP zijn ongeveer €24,95 en voor Hepatitis A ongeveer €49,95. Er moet ook betaald worden voor het consult en een vaccinatieboekje. Een consult is ongeveer €22, een herhaalconsult is rond de €14 en het boekje kost rond de €4. De kosten voor de inentingen die geadviseerd worden in Thailand, met 2 maal een consult, komen uit rond de €114. Dit kan natuurlijk bij iedereen verschillen. Luister tijdens het consult goed en bepaal zelf wat jij belangrijk vindt. Tip: bij een aantal zorgverzekeraars krijg je bepaald een bedrag vergoedt. Kijk hier dus goed naar!

Nu je alle inentingen hebt geregeld heb je ook budget nodig om te kunnen genieten in Thailand. Maar wat is nou een ideaal spaardoel? In Thailand kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Denk daarom goed wat je verwacht op zo een vakantie. Ga je voor luxe of overleef je liever als een local.

Bij een laag budget kan je uitgaan van ongeveer €25 per dag. Eten en drinken doe je gewoon op straat net de locals. Het rondreizen reis doe je 2e klas met de bus en de trein. Aan het eind van de avond slaap je in een gedeelde slaapzaal met andere backpackers. Dit zorgt voor heel veel avontuur, want je moet alle excursies en trips zelf organiseren. De reistijden kunnen wel wat langer zijn hou hier dus rekening mee! Bij een gemiddeld budget kan je uitgaan van €50 per dag. In dit geval heb je een tweepersoonskamer voor ongeveer €25 per nacht. Je kan makkelijk 3x uit eten gaan en je pakt een aantal excursies mee. Het reizen doe je door taxi’s en binnenlandse vluchten.

Met een hoog budget ben je THE KING en ga je helemaal los! Rond de €120 per dag ben je verzekerd van luxe suites en de gaafste bungalows. Je gaat op de mooiste plekken uit eten en wel 3 keer per dag. Je kan alles wat je wilt kopen en bestellen. Je reist door middel van luxe taxi’s, eerste klas treincoupes en bussines class vluchten. Wekelijks heb je een privé boot en maak je Thailand onveilig! Kijk goed welke ervaring bij jezelf en je eigen portemonnee past. Nog één keer de budgetten op een rij. Dit is gebaseerd op een vakantie van 21 dagen inclusief extra budget, inentingen en vliegtickets. Prijzen zijn voor iedereen anders. Dit is een indicatie over wat je kan verwachten. Heb jij het beter gedaan? Deel je ervaringen!

Rondreis door Thailand

Je hebt je inentingen geregeld. Hebt de juiste tickets gescoord. Hebt je budget bij elkaar gespaard en je bent er dan ein-de-lijk! Je bent net geland op Bangkok en vraagt je af wat nu. Je avontuur gaat beginnen. In Bangkok verblijf je ongeveer 2 dagen in de wijk Banglamphu. In deze week zijn er veel toeristen en kan je alles makkelijk vinden. Je neemt de taxi boot naar het koninklijk paleis, de Wat Pho en de Wat Arun. Of je begint een fietstocht door de stad met een gids en ontdek Bangkok van top tot teen.

Na Bangkok vertrek je door naar Ayutthaya per trein en ontdek je de oude tempels. Je kan de tempels ontdekken per fiets, scooter of tuktuk. Na een goede nachtrust reis je op welke manier je wilt door naar Chiang Mai. Dit kan per nacht trein. Dit bespaart je 1 hotel overnachting. Je hebt het poep nog niet uit je oog geveegd als je beseft dat Chiang Mai vol zit met verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Ontdek watervallen, de jungle en uitgaansgelegenheden. Hier vermaak je je makkelijk 3 dagen!

De volgende bestemming is Koh Tao. Dit bereik je het makkelijkst per vliegtuig. Pas op dit is zeker een dag reizen. Koh Tao is een relaxte plek en kan je genieten van uitgaansgelegenheden en duikcursussen. In de avond kan je er op zitzakken genieten van de nacht. Hier is heel veel te doen. bepaal zelf hoe lang je blijft. Voor je volgende bestemmingen heb je een aantal keuzes. Je kan gaan voor Koh Phangan, Koh Phi Phi en Khao Sok. Wij raden je aan om te gaan voor Koh Phi Phi. Dit is het eiland van de film The Beach. Het is hier super gezellig en zijn er regelmatig strandfeestjes. De omgeving is ook mooi en kan je ontdekken per boot!

Er zijn nog veel meer locaties en trips in Thailand. Zo kan je ook kiezen voor het national park en chill eiland Koh Lanta. Dit moet allemaal wel in je schema passen en het verplaatsen van tijd naar tijd kost ook veel tijd. Al met al is het een ervaring die je niet mag missen en van alles moet genieten.

De ultieme trip door Thailand
Schuiven naar boven