De ultieme reis door Bali

Tempel op het Indonesische eiland Bali

Bali is een Indonesisch eiland. Bali heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het toerisme is sterk gegroeid de afgelopen jaren. Dat is niet zo gek, want Bali heeft enorm veel te bieden aan toeristen. Bali is een uitstekend eiland voor een korte rondreis of als tussenstop tijdens bijvoorbeeld jouw wereldreis. Bali wordt al meer dan 200.000 jaar bewoond. Denpasar is de hoofdstad van Bali. In Denpasar bevindt zich tevens de luchthaven van Bali. Bali staat bekend om het tropisch klimaat. Bali heeft een regenseizoen en een droog seizoen. Op Bali is het echter wel altijd heerlijk warm. In de wintermaanden is er echter wel meer kans op regenbuien.

3 bezienswaardigheden die je echt moet zien

Rijstvelden

Breng een bezoek aan de vele rijstvelden die Bali heeft. De echt mooie rijstvelden vind je in het binnenland van Bali. In de regio Jatiluwih vind je schitterende rijstvelden.

Vulkaan Mount Batur

Een bezoek aan een vulkaan kan ontbreken tijdens jouw trip door Bali. Je kunt bijvoorbeeld de Mount Batur vulkaan beklimmen. Deze vulkaan ligt naast het Batur meer en is het zeker waard om te bezoeken. De Batur vulkaan is 1717 meter hoog, de vulkaan is vanaf verschillende kanten van de berg bereikbaar. Je zult aan de klim een onvergetelijke ervaring overhouden.

Tempels

Bezoek ook zeker een tempel tijdens jouw reis door Bali. Je zult versteld staan over het grote aantal tempels. Veel kleine tempels zal je vinden in de straten van Bali.

Tips voor jouw reis door Bali

Gebruik de scooter. Om Bali echt goed te verkennen kun je het beste gebruik maken van een scooter. Je verkent zo erg makkelijk het eiland. Een scooter huren kan al vanaf 200.000 tot 250.000 Rupiah per week. Wanneer je je scooter gaat tanken kun je op straat flesjes benzine kopen. Deze flesjes van 1 liter kosten ongeveer 7.000 Rupiah. Je kunt natuurlijk ook gewoon tanken bij een lokaal tankstation, je betaalt ongeveer dezelfde prijs voor een liter benzine.

Maak gebruik van de lokale eettentjes. Juist de lokale eettentjes zijn heerlijk om te eten. Op Bali zijn veel toeristische eettentjes, probeer ook eens de lokale eettentjes, je zult versteld staan hoe lekker het eten daar is.

Ga heerlijk surfen! Bali is bij uitstek het land om heerlijk te gaan surfen. Bali staat bekend om de heerlijke golfen. Met een watertemperatuur van rond de 28 graden is het zeer aangenaam om te surfen.

Ga het onderwaterleven van Bali ontdekken. Het onderwaterleven is op prachtig. Schroom dan ook niet om een keer te gaan duiken of snorkelen. Je zult versteld zijn van prachtige natuur onder water. Een mooie plek om te duiken is Lembongan Island.

Geniet van een zonsondergang. Wanneer tot laat nog op het strand ben kun je heerlijke genieten van een prachtige zonsondergang. Wie wil dat nou niet? Finns Beach Club in Canggu in een mooie plek om de zonsondergang te beleven. Finns Beach Club is een hippe beachclub weer je heerlijk kunt relaxen.
Laat je eens lekker masseren voor de ultieme ontspanning tijdens je vakantie. Op Bali heb je veel spa’s. Maar op de stranden van Bali zul je ontzettend veel masseurs tegenkomen waar je ook heerlijk kunt ontspannen. Tegen een schappelijke prijs zul je weer volledig tot rust komen. Een massage van 45 minuten kost je slechts €5,-.

De ultieme reis door Bali
Schuiven naar boven