De 11 mooiste tropische eilanden ter wereld

Het tropische eiland Bora Bora

Iedereen houdt wel van heerlijk vertoeven op een mooi tropisch eiland. Lekker luieren op het strand, genieten van de mooie natuur en een frisse duik. Er zijn op de wereld veel mooie tropische eilanden te vinden, maar welke moet je kiezen? Wij zochten naar de mooiste tropische eilanden van de wereld.

Tropische eilanden Azië

In Azië vind je ontzettend veel mooie tropische eilanden met adembenemende stranden en natuur. Vooral in Indonesië en Thailand zijn veel mooie eilanden te vinden. Maar ook Maleisië, de Filipijnen en Myanmar zijn mooie tropische eilanden te vinden.

Koh Samui, Thailand

Koh Samui is een eiland dat ligt in de Golf van Thailand. Het is het derde grootste eiland van Thailand, na Phuket en Ko Chang. Het eiland staat vooral bekend om haar mooie stranden, prachtige natuur en kraakhelder blauwe zee. Maar dat is niet het enige dat het eiland te bieden heeft. Je vindt er bijvoorbeeld ook leuke dorpjes, zoals Bo Phut en mooie tempels als de Phra Yai (grote Buddha tempel) en Plai Laem. Ook vind je op twee uur varen de prachtige eilandengroep het Ang Thong National Marine Park. Meer dan 40 prachtige kleine eilanden die je met een dagtour vanuit Koh Samui kan bezoeken.

Malediven

Malediven staat toch op menig mens zijn bucketlist. De stranden zijn witter dan wit. Geniet van de luxe hotels die op elk eiland zijn gevestigd. De zonsondergangen zijn prachtig en kleurrijk. In het laagseizoen (mei tot en met november) heb je de eilanden voor je alleen.

Door de kleine omvang van de eilanden zie je continu een van meest blauwe zeeën van de wereld. De ideale plek voor een romantische vakantie.

Koh Phi Phi, Thailand

Zoals eerder benoemd, vind je in Thailand diverse mooie eilanden. Zo vind je ook de Phi Phi-eilanden, een groep van zes eilanden in Thailand. Het grootste eiland van deze groep is Koh Phi Phi Don. Het bestaat uit twee delen die door een smalle zandstrook aan elkaar grenzen. Dit eiland is het enige bewoonde eiland die tot de groep behoort. Je vindt hier dan ook veel horeca terug, zoals hotels, resorts, bars en restaurants.

De Phi Phi-eilanden hebben lange witte zandstranden met palmbomen, de mooiste baaien die je je kunt voorstellen en die mooie azuurblauwe zee. Als je heerlijk wil vertoeven op een mooi eiland, kan je bij Koh Phi Phi goed terecht.

Tropische eilanden Oceanië

In Oceanië zijn genoeg mooie tropische eilanden te ontdekken. Hierbij denk je al snel aan grotere landen als Australië en Nieuw-Zeeland. Toch bieden ook kleinere landen en gebieden, zoals Fiji en de eilandengroep Frans-Polynesië genoeg oogstrelende tropische eilanden.

Fiji

Fiji bestaat uit meer dan 330 vulkaaneilanden waarvan er 106 bewoond zijn. Als je naar Fiji gaat moet je zeker langs de Mamanuca-eilanden. De eilandengroep bestaat uit 20 verschillende eilanden, waarvan er 7 bij hoogwater onder water lopen. Volgens vele reizigers die daar zijn geweest is dit het mooiste gedeelte van Fiji. De eilanden worden veel bezocht door backpackers. Hierdoor zijn er niet alleen dure luxe resorts te vinden, maar ook leuke kleine hotels. Waardoor het een stuk betaalbaarder is.

Cookeilanden

In de buurt van Nieuw-Zeeland liggen de tropische Cookeilanden, 15 prachtige eilanden in Grote oceaan. Op de Cookeilanden, vind je een bijzondere mix van de moderne wereld en afgelegen plekken. Retaronga is een stad met gezellige bars en uitstekende restaurants. Als je opzoek bent zijn er uitstekende plekken om je alleen op de wereld te wanen.

Bora Bora, Frans Polynesië

De prachtige stranden en imposante vulkanen maken Bora Bora tot een echt tropische eiland, geniet van heerlijke cocktails in de vele luxe hotels. Of ontdek de tropische geweldige koraalriffen.

Tropische eilanden Afrika

Bij Afrika, denk je misschien al snel aan Madagascar, maar ook Afrika heeft een aantal verborgen (en minder verborgen) parels van tropische eilanden.

Mauritius

Mauritius is een prachtig eiland in Indische oceaan. Wandel door de indrukkende omgeving met palmbomen en prachtige parelwitte stranden. Dit Afrikaanse eiland is een van de mooiste plekken om te duiken en te snorkelen. Ontdek het eiland met verschillende excursies.

Seychellen

De Seychellen zijn een land in Afrika en liggen ten noorden van het eiland Madagaskar. De Seychellen bestaan uit meer dan 110 eilanden. Op de Seychellen is het het hele jaar door stralend weer. De Seychellen staan bekend om hun parelwitte stranden en ook hier vind je natuurlijk prachtige natuur die nergens anders ter wereld te vinden is.

Voor activiteiten kan je ook zeker op de Seychellen terecht. Je vindt op de eilandengroep meerdere mooie duiklocaties waar je onder andere schildpadden, dolfijnen en walvishaaien kan spotten. Ook kan je diverse excursies maken, zoals het bekijken van mooie rotswanden en de wrakken van gestrande schepen.

Tropische eilanden Noord-Amerika

Bij Noord-Amerika denk je misschien al snel aan de Verenigde Staten, maar het continent heeft nog veel meer te bieden. Het herbergt zelfs een groot aantal mooie tropische eilanden, zoals Barbados, de Corn Islands en de Bahama’s. Ontdek de tropische eilanden van Noord-Amerika.

Barbados

Het land Barbados, bestaat uit slechts een eiland en bevindt zich in het Caribisch gebied. Binnen dit gebied bevinden zich enorm veel tropische eilanden. Barbados staat ook wel bekend als Little England. De cultuur op het eiland heeft veel gelijkenissen met de Engelse cultuur. Populaire sporten zijn bijvoorebeeld polo en cricket.

Barbados staat bekend om haar vele witte stranden en helder blauwe water. Het is de ideale locatie om te duiken naar de vele scheepswrakken of mooie koraalriffen te ontdekken. Ben je uit op een mooie vakantie, dan is Barbados ideaal. Het is het hele jaar door warm. De beste periode om naar Barbados te reizen is tussen december en mei.

Tropische eilanden Europa

Op zoek naar een tropisch eiland dichter bij huis? Dan ben je wellicht op zoek naar een van deze parels in Europa!

Ibiza, Spanje

Ibiza, wie kent het niet. Een Spaans eiland in de Middellandse Zee. Het eiland behoort tot de Balearen, waar het eiland Majorca (Mallorca) ook bij hoort.

Het eiland is een geliefde vakantiebestemming en staat vooral bekend om het bruisende uitgaansleven. Maar Ibiza heeft natuurlijk meer te bieden dan enkele van ’s werelds beste clubs. Het eiland is voorzien van vele stranden, waar je terecht kan voor een prachtige zonsondergang.

Houd je meer van een actieve vakantie, dan kan je de berg Puig de Missa beklimmen. Of ga duiken op één van de top duiklocaties van Ibiza.

Santorini, Griekenland

Santorini is een van de mooie eilanden van Griekenland. Eigenlijk een eilandengroep in de Egeïsche Zee. Het grootste eiland draagt een soortgelijke naam, Santorini of Thira. Het eiland staat bekend om de prachtige witte huizen en kerkjes met blauwe daken. Echt authentieke Griekse dorpjes, waar je een heerlijke zonvakantie tegemoet kan.

Door de prachtig op dit eiland, worden hier veel mooie foto’s gemaakt. Maar het eiland is veel meer dan dat. Je vindt er bijvoorbeeld ook de bekende badplaats Kamari. Of breng een bezoek aan de gezellige hoofdstad, Fira.

De 11 mooiste tropische eilanden ter wereld
Schuiven naar boven